Hokutoryu ju-jutsu

Hokutoryu, ”Pohjoisen tähti”-tyylisuunnan on kehittänyt Soke Auvo Niiniketo 10.dan, joka on merkittävä vaikuttaja Suomen turvallisuusalojen koulutuksissa ja kansainvälisesti arvostettu kamppailukouluttaja.Tyylisuunnan japaninkielisellä nimellä halutaan osoittaa kunnioitusta ju-jutsun synnyinmaata Japania kohtaan. Hokutoryu ju-jutsu on hyväksytty kaikissa isoissa kansainvälisissä järjestöissä omaksi tyylisuunnakseen; tyylisuunnalla on oma vyöjärjestelmä, joka hyväksytään kaikkialla. Lisäksi lajin harrastajat kantavat oman tyylisuuntansa tunnusta, punaista kärjellään seisovaa kolmioita.Hokutoryu ju-jutsu on suoraviivaista ja tehokasta eurooppalaiselle ihmiselle kehitettyä ju-jutsua. Lähtö kohta on, että erilaisilla ihmis- ja ammattiryhmillä itsepuolustusharjoittelun tarve on erilainen. Hokutoryussa normaali perusju-jutsu eli perustekniikkaa painottava harjoittelutapa muodostaa kaiken harjoittelun rungon. On myös huomioitu se tosiasia, että ihmiset harjoittelevat itsepuolustusta, ei yksinomaan itsepuolustuksen takia vaan myöskin kuntoiluna. . Laji sisältää lyöntejä, potkuja, torjuntoja, heittoja, kaatoja, pyyhkäisyjä, käsi- ja jalkalukkoja, hallinta- ja kuljetusotteita, kuristukset ja sidonnat sekä pamppu- ja veitsitekniikoita.

Nuoret ja seniorit

Hokutoryu ju-jutsu sopii kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta.  Harjoituksissa kunto kohoaa nopeasti, samalla voi oppia tehokkaan ja realistisen itsepuolustustaidon. Ju-jutsu tarjoaa sopivasti haastetta, sen ollessa yksi maailman monipuolisimmista itsepuolustustaidoista. Myös varttuneemmat harrastajat ovat erittäin tervetulleita harjoituksiin.

Hokutoryu-harjoittelu

Käytettäviä harjoitusvarusteita:

Pamppu, puukko, harjoituspistooli ja nyrkkeilyhanskat. Otteluharjoittelussa  hammas-ja alasuojat, säärisuojat ja pääsuojat.

 

Hokutoryu ju-jutsun viralliset verkkosivut

HOKUTORYU.COM

Käy katsomassa!