Juniori ju-jutsu

Juniori ju-jutsu on sovellettu  Hokutoryu ju-jutsusta. Siitä on poistettu kaikki tämän ikäisille soveltumattomat tekniikat, kuten kuristus- ja asetekniikat sekä niska-, jalka- ja selkälukot.

Tavoitteena on, että lapsi ja nuori saa perusvalmiudet myöhempää ju-jutsuharjoittelua varten, ja omaksuu myönteisen ja liikunnallisen elämäntavan ju-jutsun parissa.Harjoittelu aloitetaan peruskurssilla, jossa opitaan lajin perustaidot ja kehitetään fyysistä kuntoa. Harjoittelu on realistista, mutta leikinomaista. Tavoitteena on kehittää koordinaatiota, lihaskuntoa, kehonhallintaa, -tietoisuutta ja keskittymiskykyä. 

Harjoittelu tapahtuu pareittain ja ryhmissä, joten harjoitusta saa myös sosiaalinen kehittyminen. Junioreilla on oma vyöjärjestelmänsä ja vyökokeiden välissä on vielä erillisiä natsakokeita, joiden tarkoitus on seurata harjoituksissa etenemistä ja samalla pitää mielenkiintoa yllä. 

Peruskurssin voi aloittaa sisäliikuntaan sopivalla vaatetuksella, harjoittelu tapahtuu paljain jaloin. Kurssin aikana harjoittelijoille hankitaan lajin omainen harjoituspuku ju-jutsugi. Jokaisen harjoittelijan tulee pestä jalkansa ennen harjoitustilaan siirtymistä, pukuhuoneesta siirtymiseen on hyvä hankkia sandaalit.

Varusteiden tulee olla puhtaita, pitkät hiukset sidottuna, kynnet lyhyet ja korut/kellot otettava pois. Juomapullon on hyvä olla  mukana. Kun junnu täyttää 15 vuotta noin vuoden kestävän siirtymäkauden aikana junnu voi käydä junnujen kausimaksulla sekä aikuisten, että junnujen treeneissä,sen mukaan mikä hänestä itsestään tuntuu sopivalta. Jonkin ajan aikuisten ryhmään siirtymisestä juniori suorittaa aikuisten vyön.

Ikäraja on 9-14 vuotta. Juniorit harjoittelevat  Porissa kerran viikossa.

Ilmoittaudu kurssille

Junnujen pelisäännöt

Junnujen vanhempien pelisäännöt