kenjutsu

Otamme harrastajia mukaan ympäri vuoden. Ota yhteyttä Pjjsfight(at)gmail.com

Tyylisuuntamme kenjutsussa on Koden Enshin Ryu. Kenjutsua on harrastettu Suomessa jo toistakymmentä vuotta. Suomessa ja pohjoismaissa pääohjaajana toimii Kai-Den Shihan Kimmo Tenhunen (7.dan). Porissa lajin pääohjaajana toimii Sensei Jari Korsgrund (1.dan Hokutoryu ju-jutsu, 2.dan Kenjutsu)

Kenjutsu toimii Hokutoryu ju-jutsu -koulun alaisuudessa.

Kenjutsun harjoitusvälineinä käytetään erilaisia miekkoja:puisia miekkoja (Bokuto), teroittamaton metallinen (iaito), teroitettu metallinen miekka (shinken). Wakizashi lyhyt pisto- ja lyömämiekka .Tämän lisäksi pehmustettuja miekkoja käytetään otteluharjoituksissa.

Taitojen kehittyessä harjoitellaan myös terävällä miekalla. Näillä Shinkeneillä (katana) tehdään tekniikkaliikesarjoja, katoja, ja myöhemmin myös leikkausharjoituksia. Harjoittelussa korostuu pitkän aseen vaatiman etäisyyden hahmottaminen ja tekniikoiden oikea ajoitus. Harjoitteluun sisältyy myös miekankäytön ja aseettoman kamppailun eli ju-jutsun yhdistelmiä, joissa hyödynnetään muun muassa lyöntejä, potkuja, lukkoja ja ukemeita eli kaatumistekniikoita.Kenjutsu - the art of sword fighting, lajilla on pitkät perinteet japanilaisten sotureiden historiassa.

Kenjutsu kehittää liikkumista, kehonhallintaa, kamppailussa tarvittavaa etäisyyden tajua sekä perinteisten budolajien tuntemusta.

Kenjutsu sopii kaikille, mutta erityisesti myös vanhemmille harrastajille, jotka haluavat astua budolajien maailmaan mutta kokevat muut lajit liian "repiviksi". Alaikäraja kurssilla on 15-vuotta, yläikärajaa ei ole. Kenjutsua voi siis harrastaa koko perheen voimin!

Kenjutsuharjoitukset sisältävät keskimäärin

  • 30 % perusharjoitteita: asentoja, lyöntejä ja torjuntoja

  • 30 % kata-harjoitusta eli ennalta määrättyjen tekniikkaliikesarjojen suorittamista

  • 40 % parin kanssa tehtäviä nopealiikkeisiä kontaktiharjoitteita ja sparrausta.

Katso lisää, www.kenjutsu.fi

KENJUTSU KODEN ENSHIN RYU F I N L A N D


Porin ju-jutsu seuran kenjutsu graduoinnitName ,Title, Belt, year Jari K, Yudansha 2st Dan black beltTimo K, 3rd kyu-sha , green belt, 2012Mika L, 5th kyu--menjo , yellow belt, 2014 Vesa S, 3rd kyu-sha , green belt ,2017Niko T, 3rd kyu-sha , green belt ,2017Sami P, 5th kyu--menjo , yellow belt ,2017 Kimmo T ,3rd kyu-sha,green belt ,2019
Miko D, 5 th kyu--menjo , yellow belt ,2021