kenjutsu
Otamme harrastajia mukaan ympäri vuoden.
Tyylisuuntamme kenjutsussa on Koden Enshin Ryu. Kenjutsua on harrastettu Suomessa jo toistakymmentä vuotta. Suomessa ja pohjoismaissa pääohjaajana toimii Kai-Den Shihan Kimmo Tenhunen (7.dan). Porissa lajin pääohjaajana toimii Sensei Jari Korsgrund (1.dan Hokutoryu ju-jutsu, 3.dan Kenjutsu)
Kenjutsu toimii Hokutoryu ju-jutsu -koulun alaisuudessa.
Kenjutsun harjoitusvälineinä käytetään erilaisia miekkoja: puisia miekkoja (Bokuto), teroittamaton metallinen (iaito), teroitettu metallinen miekka (shinken). Wakizashi lyhyt pisto- ja lyömämiekka .Tämän lisäksi pehmustettuja miekkoja käytetään otteluharjoituksissa.
Taitojen kehittyessä harjoitellaan myös terävällä miekalla. Näillä Shinkeneillä (katana) tehdään tekniikkaliikesarjoja, katoja, ja myöhemmin myös leikkausharjoituksia. Harjoittelussa korostuu pitkän aseen vaatiman etäisyyden hahmottaminen ja tekniikoiden oikea ajoitus. Harjoitteluun sisältyy myös miekankäytön ja aseettoman kamppailun eli ju-jutsun yhdistelmiä, joissa hyödynnetään muun muassa lyöntejä, potkuja, lukkoja ja ukemeita eli kaatumistekniikoita.Kenjutsu - the art of sword fighting, lajilla on pitkät perinteet japanilaisten sotureiden historiassa.
Kenjutsu kehittää liikkumista, kehonhallintaa, kamppailussa tarvittavaa etäisyyden tajua sekä perinteisten budolajien tuntemusta.
Kenjutsu sopii kaikille, mutta erityisesti myös vanhemmille harrastajille, jotka haluavat astua budolajien maailmaan mutta kokevat muut lajit liian "repiviksi". Alaikäraja kurssilla on 15-vuotta, yläikärajaa ei ole. Kenjutsua voi siis harrastaa koko perheen voimin!
Kenjutsuharjoitukset sisältävät keskimäärin
30 % perusharjoitteita: asentoja, lyöntejä ja torjuntoja
30 % kata-harjoitusta eli ennalta määrättyjen tekniikkaliikesarjojen suorittamista
40 % parin kanssa tehtäviä nopealiikkeisiä kontaktiharjoitteita ja sparrausta.
Katso lisää, www.kenjutsu.fi
Jaro D, 4 th kyu--menjo , orange belt ,2023
Kimmo T ,1rd kyu-sha,brown belt , Mudansha,2022